• (0424) 237 89 75
  • Merkez, Elazığ

Haber Detayı

2. AMATÖR LİG KULÜPLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER..


YAŞ STATÜSÜ

2023-2024 sezonu için 1993 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu 2001 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsündedir. Büyük­ler kategorisi takımla­rımız 1993 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlar 21 kişilik müsabaka isim listesine 1993 ve daha büyük doğumlu en fazla 5 (beş) futbolcu ve 2001 ve daha küçük doğumlu en az 6 (altı) futbolcu yazabilirler. 2009 ve daha küçük doğumlu futbolcular Büyükler kategorilerinde oynayamazlar. Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör Ligler­de 21 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa ve yaşı küçük futbolcu 6’dan az yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. Müsabaka isim listesine yaşı küçük 6 futbolcudan 1 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 20 kişi, 2 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 19 kişi, 3 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 18 kişi, 4 yaşı küçük futbolcu yazılmaması ha­linde 17 kişi ve 5 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 16 kişi 6 yaşı küçük futbolcu yazılması halinde 15 kişi yazılacaktır.

 

MÜSABAKA İSİM LİSTESİNİ İMZALAYACAK YETKİLİ

BAL, Yerel Amatör Müsabakalar ve Türkiye Şampiyonaları müsabakalarında Federasyonca sahaya giriş kartı verilen yönetici, teknik direktör, teknik sorumlu ve antrenör müsabaka isim listelerini bizzat imzalayarak müsabaka hakemine vereceklerdir. Amatör futbol müsabakalarında takım kaptanı veya futbolcu müsabaka isim listesini imzalayamaz. Amatör müsabakalarda saha içi giriş kartı bulunmayan yönetici veya teknik adam müsabaka isim listesini imzalayamaz.

 

YEDEK KULÜBENİN BELİRLENMESİ

Yedek kulübeyi seçme hakkı misafir takıma aittir. Aynı ilin iki takımı aynı sahayı kullanıyorsa fikstürde ismi önce yazılı takım ev sahibi konumunda olup yedek kulübesini diğer takım seçer.

 

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

Yedek oyuncusu sayısı 10, oyuncu değişiklik sayısı 5’dir. Oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 (üç) defa yapılabilir.

 

Müsabakalarda uzatma devrelerinin oynanması halinde kullanılmayan oyuncu değişiklikleri uzatma devrelerinde kullanılabilir. Takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 (bir) oyuncu (oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapabilirler.

 

FDT MADDE 44 - SALDIRI

Futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin müsabaka görevlilerine yönelik fiili müdahale içeren saldırılarında, bu kişilerin mensubu olduğu kulübe lig usulüne göre düzenlenen müsabakalarda,

3 puandan 6 puana kadar puan silme cezası, eleme usulüne göre düzenlenen müsabakalarda kulübün ilgili turnuvadan ihracına karar verilir. Lig usulüne göre düzenlenen müsabakalarda kulüp mensupları tarafından ihlalin aynı sezon içerisinde ikinci kez tekrar halinde, kulüp ligden ihraç edilerek bir sonraki sezon lige dahil edilmez.

 

Lige katılacağını bildirdiği halde lige katılmayan ve futbol müsabaka talimatı gereğince ligden ihraç olan takımlar 2024-2025 futbol sezonunda lige dahil edilmeyecektir.

 

TEKNİK SORUMLU VE ANTREÖR

Amatör takımlar müsabakalar başladıktan sonra iki (2) haftalık süre içinde teknik sorumlu görevlendirmezler ise İl Temsilcileri bu kulüpleri tespit ederek kulüplere ihtar yazısı gönderirler. Kulüpler ihtar yazısının tebliğinden itibaren iki (2) haftalık süre içerisinde teknik sorumlu görev­lendirmezler ise kulübe bu sürenin sona ermesinden sonraki ilk müsabakada hükmen mağlubiyet cezası verilir.

 

ANTRENÖR LİSANS İŞLEMİ 31 MAYIS TARİHİNDE SONA ERECEKTİR.

 

TÜM LİSANS İŞLEMLERİ 14 HAZİRAN TARİHİNDE SONA ERECEKTİR.



2 amator lig kuluplerimiz icin onemli bilgiler